welcome to montreal!

you can't buy happiness, but you can live in canada


Tanár úr
avatar
új tag
Hozzászólások száma :
1
Reagok száma :
0

Felhasználó profiljának megtekintése
TémanyitásTárgy: Tanár úr Hétf. 14 Jan. 2019, 15:52

Raphael Hawkins
’To be or not to be, that is the question’
becenév
Hawk; Raph
születési idõ
1987.06.11
születési hely
Brooklyn, New York City, USA
családi állapot
Házas
szexuális beállítottság
Hetero
csoport
Oktatás
foglalkozás
Egyetemi tanár
play by
Jake Gyllenhaal
információk a családról
Christine Hawkins
Mit is mondhatnék édesanyámról. Azt hogy szép volt a mosolya? Azt hogy mindig lobogott a haja a szélben? Azt, hogy ő főzte a világ legfinomabb ételeit? Azt, hogy a kacagása minden bánatomra gyógyír volt? Vagy azt, hogy mennyire fáj egy hat éves fiúnak, amikor elveszti a szeretett lényt? Egy dolog, aminek örülök, hogy ő már nem élhette meg azt a napot…

Valeri Blackwhool
Anyám, helyett anyám lett az ő halála után. Igaz, hogy csak 4 évvel volt idősebb nálam, de ő vezette a háztartást. Ő mosott, ő főzött ránk, miközben ő is az iskolában töltötte a nap részét. Ő volt az, aki megvédett Willel szemben, még akkor is, ha valami vaj volt a fülem mögött. Őt nem érdekelte, hogy kivel verekedtem, ahogy azt sem kikkel barátkozom, csak egyben térjek haza. Ő volt a világ legbátrabb, és legerősebb embere, aki ismertem, hiszen Will gyakran volt hirtelen haragú, de ő akkor is szembe állt vele, s hagyta, hogy az az állat felképelje, s még csak vissza sem ütött. Csak tűrte. Még ha miattam is kapott. Szerinte nem szabad vissza ütni, mert az csak verekedést szül, hanem tűrni kell, és felállni. Soha nem sírt, csak aznap…

William Blake
Anyám legutolsó férje, aki anyám halála után a gyámunk lett. Egy nagyon nyers, és őszinte ember volt, sokszor túlságosan is. De ez tartotta őt életben a munkája során. Nem egyszer láttam, hogy nála nagyobb darab gengszterek hunyászkodtak meg előtte, és tették egyből, amit akart. A környéken senki nem mert újat húzni Blake nyomozóval, ahogy az utcában hívták. Bár egyszer egy tag le akarta nyúlni a kocsiját, de hamar az aszfalton találta magát törött orral. Szerinte a világban farkas törvények uralkodnak, s csak az erősebb kutya baszik. Féltem tőle, hiszen nem egyszer mutatta meg, hogy a bőrszíjában lakozik az isten. Egyedül aznap nem kiabált, sőt még meg sem ütött…

Susan Nordhill
Az egyetlen a világon, aki elfogadta, amit tettem, és amiért tettem. Még az egyetemen ismerkedtünk össze, s már akkor tudtuk, hogy mi jó párost alkotunk. A diplomaosztójára már meg is kértem a kezét, amire igent is mondott. Megesküdtünk, hogy örökkön örökké. Azóta eltelt jó pár év, s az örökkön örökké ígéret, mintha kezdene elveszni az idő homályába. Már nem néz úgy rám, és én sem ő rá. De nem akarjuk fel adni az álmot, amit együtt építettünk, s dédelgettünk.

welcome to my life
2009. Április 13. Hétfő
USA; New York City; Rikers Island Fegyház

Az őreim néma csendben vezetnek be a hatalmas terembe. Igazából nem olyan hatalmas, de mégis az eddigi 6 négyzetméteres cellához képest hatalmas. A lábbilincsektől csupán aprókat tudok lépni, ami zavaró, de most az egyszer az örök sem lökdösnek. Ilyen díszes társaság előtt nem is mernének keménykedni, vagy túllépni a megengedett határokat, mert hamarosan az utcán találnák magukat, vagy rosszabb esetben a rács másik oldalán. Amíg a helyemre kísérnek, addig gyorsan megpróbálom felmérni a díszes társaságot, aki összegyűlt. 6 férfi, és három nő. Ebből egyedül a börtön igazgatót, a börtön pszichológust, és az őrök vezetőjét ismerem fel, a többi emberről fogalmam sincs, hogy ki lehet. Valószínűleg az Ügyészi hivataltól is lehet itt valaki, és ki tudja ki lehet a többi. A legutóbb csak az általam ismert hármas ült az asztal túloldalán. Izgulok, hogy mi lesz a tárgyalás kimenetele, de próbálom nem adni nagyon a jelét, s türelmesen várni, amíg elkezdődik az egész procedúra. Még pár percig egymással pusmognak az után is, hogy én helyet foglaltam, de végül megszólal az igazgató.
-55-74-789-1 es fegyenc. Önt a New York-i legfelsőbb bíróság 13 év letöltendő szabadságvesztésre ítélte 2001. Március 14-én, amit ön súlyosbított az évek alatt még 9 évvel. Ezek alapján, ön leghamarabb 2023. Március 15-én lehetne szabad. Ugyanakkor az elmúlt időszakban felmerült annak kérdése, hogy csökkentsük az ön büntetését. A mai napon azért vagyunk itt, hogy erről döntsünk. Bűnösnek tartja –e magát az ön ellenfelhozott 23 vádpontban? Most nem részletezném a pontokat, úgy is jól ismeri őket ön is.
-Igen. – válaszolom egyértelműen, amire nem válaszol, csak felír valamit a lapjára, ahogy a többiek is, s folytatja az eljárást.
-Szeretnénk meghallgatni az egész történetet az ön szájából – szólal fel egyik nő az asztal szélén. Kis kosztüm, nem túl fiatal, nem túl mogorva, valahogy nem illik ide, de a „vendég” kitűző szerint nem is a börtönhöz tartozik. – Már mint a bűnelkövetést.
Nincs sok kedvem elmesélni az egészet, de nincs más választásom, hogy ha az igazgató nem tiltakozott ellene. Így hát veszek egy nagy levegőt, s próbálom a leg érzelem mentesebben elmondani az életemet.
-14 voltam brooklyn-ban, így hát sokat lógtam a haverokkal, az nap este is. Sötétedésig kosaraztunk, aztán elmentünk csavarogni, közben megláttam egy könyvesbolt kirakatán egy könyvet, ami nagyon megtetszett. Szóval a srácokkal téglával betörtük a kirakatot, felmarkoltuk amit tudtunk, és futás. Utána még majdnem fél óráig lógtam a többiekkel, de közöltem neki, hogy fáradt vagyok, és megyek haza. Pedig csak olvasni akartam. Arra értem haza, hogy Huan a nővérem akkori pasija éppen a nővéremmel dulakodik. Valeri-ről már félig letépte a ruhát, miközben a nővérem könyörgött neki, hogy álljon el. Próbáltam rá szólni, de rám sem hederített. Amikor közel mentem, hogy leszedjem a nővéremről, akkor megütött. Sokkal nagyobb és erősebb volt nálam. Így hát elővettem Will pisztolyát, és rá szegeztem. Megfenyegettem, hogy lelövöm, ha most azonnal nem távozik. Kinevetett, hogy gyáva vagyok hozzá, és hogy takarodjak el otthonról, mert ő most szórakozni akar a nővéremmel. Az összes töltényt kilőttem. Ebből 6 darab találta el őt, egy a nővéremet, a többi a mellé ment. A nem szándékos emberölés volt a fő vád ellenem, de hozzá csapták még a betörést, a rongálást, garázdaságot is, így 9 év letöltendő börtönbüntetést kaptam, amit mivel fiatalkorú voltam, ezért a Lincoln fiatalkorúak börtönébe kerültem, ahol sajnos a Los Lobos banda tagja nem bírtak engem. Huan is a Los Lobos tagja volt. Volt pár verekedésem, és egyszer meg is késeltek. Majd 2003 –ban a nővéremet elgázolta egy autó, de nekem nem engedélyezték, hogy részt vegyek a temetésén a magaviseletem miatt. – itt megállok, hogy egy kicsit visszanyerjem az önuralmamat - Azokban a napokban az egyik őr olyat mondott, ami miatt neki mentem.
Vissza az elejére Go down
 
Tanár úr
Vissza az elejére 
1 / 1 oldal

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
French Moments :: 02. Karakteralkotás :: Karakteralkotás-
Ugrás: