welcome to montreal!

you can't buy happiness, but you can live in canada


Az a fránya iskolaundoritusz - Viv & Will
avatar
Általános iskolás
Hozzászólások száma :
4
Reagok száma :
1
Play by :
Colin Ford

Felhasználó profiljának megtekintése
TémanyitásTárgy: Az a fránya iskolaundoritusz - Viv & Will Hétf. 07 Jan. 2019, 23:50
***
Vissza az elejére Go down
avatar
Általános iskolás
Hozzászólások száma :
4
Reagok száma :
1
Play by :
Colin Ford

Felhasználó profiljának megtekintése
TémanyitásTárgy: Re: Az a fránya iskolaundoritusz - Viv & Will Kedd 08 Jan. 2019, 00:05
 
Will & Anya
- Anyaaa, fáj a torkom. - kiabálok ki hangosan a takaróm hatalmas buckái közül. Nyakig takarózok, miközben a lámpát figyelem. Nem úgy van ám csak, hogy azt mondom, hogy beteg vagyok, bizonyítékok is kellenek. Ugye? A felnőttek mindig mindent bizonygatni akarnak és csak akkor hisznek másoknak, ha bebizonyítják az igazukat. Hát tessék, én bebizonyítom. Lázas vagyok, de nagyon. Nagyra nyílt szemekkel figyelem, ahogy a számok kúsznak felfelé, ahogy az égőhöz érintem a lázmérő fém végét. Ha nincs nekem akkora nagy hőmérsékletem, hát teszek róla, hogy legyen.
Abban a pillanatban elrántom az apró készüléket a lámpa alól, hogy megüti a 37°C-ot. Éljen, sikerült! Fülelek tovább, miközben gyorsan lekapcsolom az alvós lámpámat. Batman velem szemez a terráriumából, érdeklődve figyeli, ahogy ifjú gazdája miféle akciócselekedetet hajt végre - bizony, semmi kedve iskolába menni. De mintha apró gomb szemei rosszallóan villannának. Mintha minden plüss a szobában, mellettem az ágyamon rám meredne és azt kérdeznék, mit csinálsz megint te csirkefogó?
Én semmit, én csak kétoldali iskolaundorituszban szenvedek és itthon akarom kipihenni az anyukám ölelésében. Tudom, hogy dolgozni megy, most is oda készül, öltözik, befújja magát azzal az anyaillatú parfümmel, majd a konyhában összekészíti a tízóraim és a reggelimet. Ilyenkorra általában már álmosan előmászok és nagy kócos loboncomat turkálva leülök az egyik székre, hogy álmos szemeimet a reggeli mesére függesszem. Helyette most várom a megváltó szavakat, hogy nyugodtan itthon maradhatok. Vagy pedig ami maga a tökély lenne, ha anya azt mondaná, hogy itthon marad velem és ápol és szórakoztat, mesét olvas és együtt nézzük a rajzfilmeket.
- Anyaaaa, gyere be, nem tudok felkelni. - de kiabálni és berekedni igen. Gyorsan meg is ejtek néhány tettetett köhögést és tekintetem mereven az ajtóra függesztem. Gyere már, nem igaz, hogy nem hallod!
- Aaaaaa.... - kezdeném megint a kiabálást, de ekkor lépteket hallok, egyre hangosabbakat és közelebbieket. Elképzelem, ahogy a gaz támadó meglódul az ajtóm felé és rám akarja azt törni, hogy aztán eladjon a rossz gyerekek piacán, mire anya értetlen és egyben aggodalommal vegyes arca tárul fel, ahogy benyit. Belém fojtja a szót is, amit szeretnék kimondani és magamra öltöm a leggyámoltalanabb arckifejezést, amit csak el lehet képzelni. Remekül tudok színészkedni, ha kell, csak az a nagy baj, hogy anya hamar rájön a turpisságra és leleplez. Most is a szívem a torkomban dobog és igyekszem úgy tenni, mintha a világ legtermészetesebb dolga lenne, hogy én most beteg vagyok.
- Megmértem a lázam is. - a bizonyíték! Nyújtom felé a lázmérőt és meg is villantom, hogy bizony ott virít az a 37-es. Nem mertem nagyobbra, mert még azt hiszi, hogy kamuzok, mikor alig vagyok melegebb mint máskor. Ellenben izzadt az nagyon is, de ennyi takaróval és pokróccal bebugyolálva nem is csoda. Elég máskor nekem csak az egy, azt is lerúgom magamról éjszaka.
- Éjjel rázott a hideg. Át akartam menni hozzád, de kidugtam a lábam a takaró alól és kénytelen voltam meggondolni magam. - már előre elterveztem ám, hogy mit fogok mondani neki és szerintem hibátlan hadműveletet hajtok végre. Csak csöndben figyelem, ahogy elveszi a lázmérőt és megnézi. Döntse el ő, győződjön meg róla, hogy én bizony alaposan megizzadtam ám éjszaka, amiért lázam van. Majd csak vékony, egy teljesen ártatlannak tűnő hangon felteszem a nagy kérdést, amire kiéleztem a jelenlegi helyzetet.
- Szóval maradhatok?


Vissza az elejére Go down
 
Az a fránya iskolaundoritusz - Viv & Will
Vissza az elejére 
1 / 1 oldal

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
French Moments :: 03. Montréal :: Le Sud-Ouest-
Ugrás: