welcome to montreal!

you can't buy happiness, but you can live in canada


Ajtócsakodás helyett (Ellie és Tommy mobiljai)
avatar
Vendég
Vendég

TémanyitásTárgy: Ajtócsakodás helyett (Ellie és Tommy mobiljai) Kedd 02 Okt. 2018, 11:05
Mennyi is? Kábé fél órája járok fel-alá a panoráma ablak előtt. A levegő frissen vág be a nyitott erkélyajtón keresztül, és még az sem vigasztal, hogy a széles teraszon még mindig virágoznak a leanderek. A legfelső emelet előnye, hogy mindenre rálát az ember, de őt senki nem látja. Vékony selyemköntösömet szétlebbenti a szél, a sötétben visszatükröződik alakom az ablaküvegen. Szembe nézek magammal, majd végül huszadszorra is, kikeresem Tommy számát a névjegyzékből. Csak ezúttal nem lépek ki belőle. Pillanatnyi a hezitálásom, majd hívásra nyomom a készüléket, hogy aztán lassan a fülemhez emeljem.
Kicseng. Megingok. Még is csak ki kénye nyomni. Egy hét telt el, hogy magára hagytam a lakásában, és Montrealba költöztem.
Megvárom míg kattan a készülék, és beledörmög.
-Szia Tommy.
Sietve szólok bele.
-Kérlek, ne tedd le!
Próbálom megelőzni, mielőtt még bontaná a vonalat.
Ellépek az ablak elől, fél kézzel zárom az erkélyajtót, és a kanapéra kucorgok, szemben a kandallóval, mely felé sugározza a meleget.
-Hiányzol...
Vissza az elejére Go down
avatar
Vendég
Vendég

TémanyitásTárgy: Re: Ajtócsakodás helyett (Ellie és Tommy mobiljai) Kedd 02 Okt. 2018, 23:16
A háttérben a Miami Heat - Charlotte Hornets NBA meccs ismétlése szólt a tévében Sasha csontropogtatása mellett. A harmadik negyedet követő szünetet Tommy kihasználta arra, hogy elmosogasson végre. Előző nap nem volt ideje, éjjel háromra ért haza az "irodából". Így nevezte, ha behívták a támaszpontra. Már a tegnapi bolognais edénynél járt, amikor a telefonja rezegve szólaltatta meg a csengőhangját.
Már törölte is a kezét, és ahogy a kijelzőre meredt, gondolkodás nélkül zöld gomb felé húzta az ujját a kijelzőn.
- Szia Ellie - tolta a válla és a füle közé a telefont, esze ágában sem volt letenni. Elfordult a mosogatótól, csak hogy a tévét is lássa, ahol a meccs ismét folytatódott. Már tudta az eredményt, de imádta a sportokat.
A középkezdést követően hangzott el az a szó a párjától, mire maga mellett a pulton megtámaszkodott.
- Te is hiányzol nekem - már épp folytatta volna, hogy elmondja, Sasha még kajlább lett az utóbbi időszakban, amikor inkább másként fogalmazott. Nagyon másképp.
- Hogy vagy? Hogy érzed magad? - igen, mindig a nő volt számára az első a gondolataiban. Ellie hogyléte, a kedve, a gondolatai.


Vissza az elejére Go down
avatar
Vendég
Vendég

TémanyitásTárgy: Re: Ajtócsakodás helyett (Ellie és Tommy mobiljai) Szer. 03 Okt. 2018, 07:31
Pocsék egy dolog ez. Minden idegszálammal vágyok az érintésére. Ahogy meghallom a hangját, teljesen elgyengülök. Ha nem vigyázok még a végén szépen lefolyok a kanapéról, mint az órák Salvador Dali festményén. Csak tudnám, miért van épp ennek a képnek a reprója a szemközti falon, a kandalló felett? Talán, hogy figyelmeztessen, miként is folyik el az időm.
-Fáradt vagyok kicsit.
Egyáltalán nem vidám nevetés bújik meg a hangomban, ahogy válaszolok neki. Aztán kifakad belőlem.
-Annyira jó lenne, ha itt lennél velem. Egyedül vagyok.
Kibukik a vallomás, és már visszaszívni nem lehet. De hát mit csináljak, ha most épp ezt érzem. Sóhajtok. Ő még nem is tudja.
-Montrealban vagyok...
Sóhajtom el.
Vissza az elejére Go down
avatar
Vendég
Vendég

TémanyitásTárgy: Re: Ajtócsakodás helyett (Ellie és Tommy mobiljai) Szer. 03 Okt. 2018, 08:49
Az általános válasz. Leginkább arra várt volna, hogy azt mondja Ellie, hogy sajnálja, már ott áll az ajtóban és minden rendben lesz. De ezek nem ők ketten lettek volna.
- Sajnálom - ennyit még közbe tudott szúrni, mielőtt jött volna Ellie vallomása. Tommy nyelt egyet. Mindig ez ment. De még mindig ugyanolyan jó volt hallania, ha a nőnek szüksége volt rá. A sóhajtást viszonozta a telefonba.
Máris indulok! Csak mondd meg a címet! Fél órán belül hazahozlak.
Ellépett a mosogató mellől, hogy a tévéirányítóért nyúljon, lehalkítva a meccs kommentárját. Sasha lomhán ránézett. Valamikor ekkor folytatódott az igazmondás.
- Miért vagy ott? - Oda nem tud elmenni így, az éjszaka közepén, hátrahagyva mindent. Leült inkább a kanapé karfájára. - Történt valami? - puhatolózott. Próbált nem ideges lenni, hogy miért választotta el kettejüket kétszázötvenöt km. Majdnem három óra lenne a motorral. Kicsivel több, mint kettő ha most indulna, éjjel, nulla forgalom mellett.


Vissza az elejére Go down
avatar
Vendég
Vendég

TémanyitásTárgy: Re: Ajtócsakodás helyett (Ellie és Tommy mobiljai) Szer. 03 Okt. 2018, 09:15
Pontosan tudom, hogy ha azt kérném, mindent félrehajítva vágná magát kocsiba, vagy éppen pattanna motorra, és száguldana felém. Nem venném a lelkemre, hogy baja essen. Ettől még hiányzik, mint só az ételből. Felsóhajtok, ahogy visszakérdez. Szinte látom magam előtt, ahogy leül valahová. Eltűnik a háttérzaj, vélhetően lehalkította a tévét. Elpillantok a sötét ablaktábla felé, elmosódott szélű tükörképem néz rám vissza.
-El akartam mondani.
Ez így igaz. Csak aztán valamiért ez még sem sikerült.
~Persze, mert egy hülye tyúk vagyok, ő meg egy konok kakas!~
-Felkínáltak egy új állást. Marketing igazgató vagyok. Tommy... -Szünet. Annyi mindent akarok neki mondani.- ...dupla fizetés, és mindenféle juttatás. Szabadnapok, hétvégék, céges kocsi, rugalmas munkaidő. Karácsony...
Végre karácsonykor is együtt lehetnénk.
Mennyivel könnyebb lenne, ha most odabújhatnék hozzá, és közben a mellkasát cirógathatnám. Felbizsereg bennem a vágy. Basszus! Nem csak a lelke kell!
Vissza az elejére Go down
avatar
Vendég
Vendég

TémanyitásTárgy: Re: Ajtócsakodás helyett (Ellie és Tommy mobiljai) Szer. 03 Okt. 2018, 09:33
A tartsunk szünetet helyett esetleg ezt is mondhatta volna neki. A hirtelen feltörő agressziót viszont visszafojtotta azzal, hogy a baljával végigsöpört az álla borostás vonalán. A főnökével már rengetegszer átrágták ezt a Csubakka-kinézetet, de Tommy ragaszkodott hozzá. És Ellie is szerette, ha nem ovisnak nézett ki a babasegg arcával.
Végighallgatta az új munka-adta lehetőségeket, az arcára költöző mosoly pedig valódi öröm volt.
- Gratulálok, megérdemelted.. Manó - csúszott ki a nő becézése, mert nem tudta visszafogni magát. Ebben nem.
Rengeteg kérdése volt. Mondjuk az a karácsony. Persze, általában nem kellett felszállnia a madárral, de mindig készültségben kellett lennie. Minden nap, ha éppen behívták volna a támaszpontra.
- Mindezek rád nézve mit jelentenek? Ránk? - tette fel inkább a nyilvánvaló kérdést, mielőtt még megkérdezte volna konkrétan, hogy hova kell mennie ünnepelni. Több, mint egy hete már nem érintette a nőt, és ez baromira zavarta.

Vissza az elejére Go down
avatar
Vendég
Vendég

TémanyitásTárgy: Re: Ajtócsakodás helyett (Ellie és Tommy mobiljai) Pént. 05 Okt. 2018, 07:54
Hallottam, ahogy végig söpör a borostáin. Sercegése ismerős zene volt fülemnek. Elmosolyodok, majd felállok a kanapáról. A tehetetlenség, hogy nem lehetek épp ott mellette, járkálásra késztet. Hol nézem magam az ablak tükrében, hol hátat fordítok neki. Elsétálok a konyhába, fülemre szorítom a készüléket, kávét teszek fel. Lehet, hogy nem kéne már ilyen későn kávét innom, de nem érdekel.
-Köszönöm.
Lehelem el némileg megkönnyebbülten a gratulációra.
Manó... csak ő képes így kimondani ezt a becenevet. Felkuncogok. Mit tegyek, imádom! Más dolog, hogy első alkalmaknál kissé haragudtam érte, hiszen nem vagyok éppen pöttöm fajta. De aztán elfogadtam, hiszen ez csak a kettőnkké volt.
-Rám nézve?
Kérdezek vissza röviden.
-Több szabad időt jelent. Meg ingázást, ha úgy gondolod... Együtt töltött hétvégéket és ünnepeket.
Elhallgatok. Igen. Ha úgy gondolja Tommy is. Elvégre épp az ezek mögött megbújó nézetkülönbségek miatt vágtam már rá párszor az ajtót.
Vissza az elejére Go down
avatar
Vendég
Vendég

TémanyitásTárgy: Re: Ajtócsakodás helyett (Ellie és Tommy mobiljai) Pént. 05 Okt. 2018, 18:11
A telefonon átszűrődő kávékészítés hangjaira Tommy is a konyha felé nézett el, vissza, a kiindulási ponthoz. Bármikor vevő volt egyre, ha pedig az Ellie-vel kettesben történt, annál jobban szerette azokat a pillanatokat. Az pedig megmosolyogtatta, ahogy Ellie felnevetett. Bárcsak látná is!
A magyarázatnál még mindig a kávéfőzőt szuggerálta, de aztán feladta és inkább a kanapén fordultában a meccs néma folytatását figyelte.
- Kevesebb időt tudunk így együtt tölteni - bukott ki belőle egészen halkan, bűntudattal a hangjában, mert az ingázás nem volt egyenlő az együtt éléssel. Az esti zuhanyzásokkal, a vacsorákkal a főzések után, de tisztában volt azzal, hogy a nőnek, csakúgy, mint neki, fontos volt a karrier, a munka. Szerette Ellie-ben ezt. Ezt is.
- A hétvége előtt nem is szeretnéd, hogy lássalak? - mosolyodott el, ahogy próbálta elütni ezt a komoly(nak tűnő) beszélgetést némi célzással. - Csak mert akár már most elmennék hozzád, ha megmondod, hol laksz Montrealban. Tudod, csak úgy - a nagy francokat! Látni akarta, érezni, tudni, hogy meg sem történt ez az ínséges egy hét kettejük közt. Lábait felhúzta a kanapé karfájához, talpát nekinyomva az anyagnak. Három óra múlva már ott is lenne a városban, Ellie ajtaja előtt.
A részéről bármiben benne lett volna. De még egyszer azt nem akarta hallani, ahogy a nő azt mondja neki, tartsanak szünetet. Nem akart addig még egyszer eljutni.
Vissza az elejére Go down
avatar
Vendég
Vendég

TémanyitásTárgy: Re: Ajtócsakodás helyett (Ellie és Tommy mobiljai) Hétf. 08 Okt. 2018, 12:31
Annyira szerettem volna hirtelen odavágni neki, hogy nem rajtam múlik! Soha nem rajtam múlt! Ő volt mindig az, aki a munkára hivatkozva, olykor napokra eltűnt. Felbosszant egy villanásra a mondat. Sóhajtok, és visszanyelem a bosszúságomat.
-Valóban.
Mit tagadjam, most én vagyok az, aki ezt a korlátot kettőnk közé emelte. Kérdésére a mögöttes sejtetés okán, elmosolyodtam.
-Hát dehogynem!
Bukik ki belőlem. Persze, hogy jó lenne látni. Szívem szerint annak örülnék a legjobban, ha átköltözködne Montrealba. Biztosan áthelyeztethetné magát. Nem vágom ezt azonban oda neki, hanem elhadarva kissé a címemet, felnevetek.
-Képes lennél éjszaka vezetni, csakhogy láthass?
Incselkedővé válik a hangom. Mit tagadjam, rendesen hizlalja a májamat a gondolat, hogy autóba ülne értem, csak hogy minél hamarabb találkozhassunk. Még mielőtt választ adhatna a plátói kérdésemre, mert tudom, hogy bármi őrültségre képes, ha arról van szó, újra megszólalok.
-Gyere Kedves, készítek valami ínyedre valót, mire ideérsz. Mit szeretnél?
Vissza az elejére Go down
avatar
Vendég
Vendég

TémanyitásTárgy: Re: Ajtócsakodás helyett (Ellie és Tommy mobiljai) Hétf. 08 Okt. 2018, 22:25
Nem forszírozta tovább. Elég volt bőven ez az egy hét némaság kettejük közt, nem most fogja megint elővenni a témát, hogy összekapjanak és Ellie a telefont rátegye.
Az egyértelmű igenlés után következő kérdésre felnevetett röviden. Épp válaszolt volna, amikor a nő beelőzve ismét megszólalt, és még akkor is vigyorgott a nappali közepén a kanapén ülve a címmel a fejében, amikor gondolkodás nélkül felelt Ellie kérdésére.
- Leginkább téged akarlak - sosem titkolta, ha vágyott a párjára. Sosem hagyta, hogy kételkedjen akár abban is, hogy gyönyörűnek látta őt. Akiért szinte bármit megtett. - De ha nagyon szeretnél készülni, akkor inkább reggelit kérek, nem rég ettem - beszélt még ennyit, aztán elzárta a tévét, felkelve pedig megindult a konyha felé, hogy majd sebtében befejezhesse a mosogatást a gyors zuhany és a pár ruha bepakolásával lezárva a készülődést.
- Megnézem, merre van a lakásod térképen, aztán úgy.. nagyjából három óra múlva ott leszek - megnyitotta a csapot, hogy a forróság felkavarja a hűlőfélben lévő vizet, még négy edény volt hátra, az nagyjából két perces művelet volt.
- Ellie! - most nem a Manó szóval élt. Kivételesen. Azt majd ott, amikor végre csókolja a nőt. - Próbálj meg nem elaludni.. Vagy legyen hang a telefonodon, megcsörgetlek, ha ott vagyok, addig pihenhetsz is - mosolyodott el, mert az elég cink lett volna, ha a kapualjban ült volna le, ha nem engedik fel.
Vissza az elejére Go down
avatar
Vendég
Vendég

TémanyitásTárgy: Re: Ajtócsakodás helyett (Ellie és Tommy mobiljai) Kedd 09 Okt. 2018, 11:01
Válaszára felnevetek. Engem. Sosem titkolta el a vágyait. Előttem legalább is nem.
-Rendben, reggeli.
Kuncogva egyezem bele. Reggelig még hosszú az éjszaka. Víz csobogása hallatszik be a telefonba. Úgy vélem, mosogat... A zuhanynak nem ilyen a surrogása. Elmosolyodok. Mintha szaporábban dobogna a szívem.
-Egyszerű idetalálni.
Suttogtam el. Boldoggá tett a gondolat, hogy eljön, most azonnal. Be kell vallanom magamnak, baromira hiányzik. Nem is gondoltam, hogy tényleg ennyire.
-Nem fogok elaludni, de hangosabbra állítom azért a csengést.
Biztosítom felőle, hogy nem fog az utcán maradni. Aztán hangosan sóhajtok.
-Tommy...-Hosszabb légvételnyi szünet után folytatom.- Nagyon várlak már...
Persze, mondhatnám neki, hogy szeretlek. Még soha nem mondtam. Másnak sem. Nem szeretem elcsépelni a szavakat. A hiánya mardosó, és tényleg vágyom rá.
-Siess! Puszi Drága!
Búcsúzok el tőle, majd bontom a vonalat. Három óra nem is annyira hosszú idő. Csak kibírom valahogy.
Vissza az elejére Go down
avatar
Vendég
Vendég

TémanyitásTárgy: Re: Ajtócsakodás helyett (Ellie és Tommy mobiljai) Szer. 10 Okt. 2018, 01:11

Elmosolyodott Ellie kis hozzáfűzésein. Igen, ezek a pillanatok hiányoztak neki. Nem csak a nő, hanem az is, amit ezekkel a momentumokkal kiváltott belőle. Éles ellentétben állt mindez azzal, amit egészen hét évvel ezelőttig a fronton átélt, amit megtapasztalt. Ott, igazán csak egyszer tört meg, és mielőtt még visszagondolt volna a múltra, hallotta még, ahogy Ellie a nevét mondta ki.
- Hmm? - mondott ennyit, mire a párja ismét megszólalt, amire szinte arcrepesztő vigyor volt a válasz, amit persze a nő nem láthatott.
- Igyekszem - egyezett bele a siettetésbe, és már rakta is le a telefont, miután Ellie bontotta a vonalat, hogy mielőbb elmosogasson. Hogy elmenjen a zuhany alá és pár holmit bedobjon a táskába, amit magával fog vinni Montrealba. A motor a garázsban marad majd, a kocsit fogja megutaztatni. És persze Sasha sem fog hiányt szenvedni, a szomszéd bizonyára gondját viseli, ahogy mindig is tette. Rá merte bízni az idős állatot feltételek nélkül.

Vissza az elejére Go down
Ajánlott tartalom

TémanyitásTárgy: Re: Ajtócsakodás helyett (Ellie és Tommy mobiljai)
Vissza az elejére Go down
 
Ajtócsakodás helyett (Ellie és Tommy mobiljai)
Vissza az elejére 
1 / 1 oldal

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
French Moments :: Lezárt játékok-
Ugrás: