welcome to montreal!

you can't buy happiness, but you can live in canada


Easy rider, öcsém! - Aaren & Lio & Oly
avatar
Elit
Kor :
19
Hozzászólások száma :
40
Reagok száma :
31
Tartózkodási hely :
Montréal
Foglalkozás :
Egyetemista
Play by :
Carter Jenkins

Felhasználó profiljának megtekintése
TémanyitásTárgy: Easy rider, öcsém! - Aaren & Lio & Oly Szomb. 08 Szept. 2018, 15:54
***
Vissza az elejére Go down
avatar
Elit
Kor :
19
Hozzászólások száma :
40
Reagok száma :
31
Tartózkodási hely :
Montréal
Foglalkozás :
Egyetemista
Play by :
Carter Jenkins

Felhasználó profiljának megtekintése
TémanyitásTárgy: Re: Easy rider, öcsém! - Aaren & Lio & Oly Szomb. 08 Szept. 2018, 16:09
to Aaren

A nyár egyik legjobban várt eseménye mindig a gólyatábor. Amikor a sok hülye iszákos barom és a lehetetlen kihívásokat és a vérciki jeleneteket szeretők összekerülnek egy fedél alá, ott valami maradandót alkotnak. A színes sokaságban, a sok lelkes zöldfülű fiatal tettrekészségében van valami újszerű, valami motiváló, amitől a mai napra már vállaltam be hajmeresztő feladatokat, mint alsógatyában esőtáncot járni a szökőkútban, miközben párnatollat ráznak a fejemre. Az biztos, hogy sokan már ott megjegyezték az arcomat, ha máshogy nem is emlékeznek rám, de a bevállalós csávót már megkaptam. Ha hülyeségről van szó felelőtlenség nélkül, akkor nálam kéretik jegyet húzni. Voltam ma már csapatkapitány, kaptam harci csíkokat is az arcomra és löktem már a dumát is megállás nélkül, vittek matracon a levegőben, miközben úszást imitáltam és játszottam a torpedót is egy hengerből kilökve, egyszóval sok mindent. Amikor túljut az ember egy üveg sör tölcséren keresztül való megivásán, akkor nem számolja már mennyi baromságon megy keresztül.
De legyen bármennyire őrült a délután, ha az este mindig felülírja az eseményeket, mikor a sokadik ital után mindenki valami tuctuc zenére vagy másra nyomja egy pohár valamivel heringjáratban, szarrá izzadva a reflektorban. Akkor terjed igazán a társaságon végig az a felszabadító életérzés, amit a fiatalok valahol keresnek - aztán mindenki másban találja meg. Engem pezsdít, le sem tagadhatnám, hogy valamikor táncoltam és imádom csinálni, hogy a zene felpörget, hogy már igazából csak a dübörgésre figyelek és adom a ritmust, hogy aztán a végén már a levegőtlenségtől fülledten inkább a friss levegőre vágyjak. Oly még nem jött meg, igazából nem is tudom hova lett a csapatával, mert egyszerűen egy pillanatig sem hagytak minket kibontakozni és néha egész más helyszínekre is mentünk, lévén tök más szakra és karra jelentkeztünk. De volt pár lopott pillanat. Mindegy, ha itt lesz majd ír, hív, vagy bármi.
Jól esik a tüdőmbe áramló friss levegő, ahogy kilépek a tömegből és elindulva egy nyugisabb irányba a nadrágom zsebeit kezdem el tapogatni. Hova is tettem a cigit? Jah... a fülem mögé, mert már kértek tőlem és az utolsó kettőt nem adom senkinek. Hanyag mozdulattal húzom ki a kusza tincsek közül az egyiket és nyúlok a zsebembe a gyújtóért. Vagyis... markolom a semmit, mert csak a telefonra bukkanok. Faszom, kiesett valahol a nadrágomból, amikor vetkőzni kellett? Akkor majd kérek valakitől tüzet. Látok odébb valakit, elindulok csak felé.
- Csá, van tüzed? - barátságos vagyok ám, nem állítok oda bunkón senkihez. Ki tudja, hogy később lesz-e dolgom vele. Vagyis olyan egyetemista formának tűnik, nem?

⇞⇟
Vissza az elejére Go down
avatar
Egyetemista
Hozzászólások száma :
11
Reagok száma :
5
Tartózkodási hely :
& Montreal
Foglalkozás :
& Egyetemista
Play by :
& Evan Peters

Felhasználó profiljának megtekintése
TémanyitásTárgy: Re: Easy rider, öcsém! - Aaren & Lio & Oly Szomb. 29 Szept. 2018, 22:32


Whiskey in the jar
Nem vagyok oda a bulizásért, főleg akkor nem, ha egy teremtett lelket sem ismerek az egész helyről, most pedig pont ez történik. Azért akartam adni egy esélyt ennek az egyetemi bulinak,de ahogy látom nem igazán az én terepem. Szociális kaktusz vagyok, csendes megfigyelő a sarokban, akit még öntözni sem kell, mert képes magának whiskeyt tölteni. Egyébiránt ez egy rettenetesen rossz hasonlat volt, tekintve, hogy a kaktuszt nem is kell öltözni, ha esetleg valaki mégis megpróbálja hamarosan arra eszmélhet, hogy szeretett növénye kipusztul. Most azt érzem, hogy hamarost én pusztulok ki. Legalább egy órája  itt vagyok és semmi nem történt, ami igazán felkeltette volna az érdeklődésem. Tipikus társadalmi berendezkedést láthatok magam előtt, jövőbeli népszerű diákokat, azokat, akik nagyon igyekeznek és persze, azokat-velem együtt- akiket ez az egész egy csöppet sem izgatja.  Többen sört vedelnek versenyszerűen, persze valami undorítóan semmilyen márkából, mint mondjuk a Dreher, ahelyett, hogy valami nívósabb kézműves sört választottak volna. Én biztosan nem innám azt a borzalmat, ami azt illeti a Famous Grouse-on kívül semmit nincs kedvem itt meginni.
A zene is rossz, valami latin fúziós cucc, amitől már a nyáron is kellőképp fejreálltam, nem igénylem, hogy még ősszel is mindenhonnan ez szóljon. Vagy az egy másik szám lett volna? Túlságosan egyforma az összes.
Valóban egy szoba sarkában állok, néha az embereket figyelem, néha csak azon vagyok, hogy megőrizzem a belső békém, mellesleg kezdem úgy érezni, hogy teljesen feleslegesen pazaroltam időt erre az egyetemi „ismerkedésre”. Ezutóbbi szót nyilván mindenki nagyon máshogy értelmezi, főleg azok az egymásra gyanúsan hasonlító miniruhás lányok…vagy épp lények. Épp ezen elmélkedek, mikor egy korombeli srác megszólít és gyújtót kért.
-Nem dohányzom, de…-kezdem a mondatot, de beletúrok a zsebembe, hogy a szokásos helyéről kivegyem a tűz kanjijával díszített öngyújtóm és a fiúnak nyújtsam-tessék.Vissza az elejére Go down
avatar
Elit
Kor :
19
Hozzászólások száma :
40
Reagok száma :
31
Tartózkodási hely :
Montréal
Foglalkozás :
Egyetemista
Play by :
Carter Jenkins

Felhasználó profiljának megtekintése
TémanyitásTárgy: Re: Easy rider, öcsém! - Aaren & Lio & Oly Vas. 07 Okt. 2018, 18:46
to Aaren

A tábor arra van, hogy ismerkedjünk, nem? Amikor a srácot meglátom ott mint valami elhagyott kósza vattacukor - hát hogy áll a haja? -, akkor feldereng bennem, hogy az ilyen programokat pont arra találják ki és élezik, hogy haverkodjunk. Akkor van csak gáz, ha azt mondja, hogy áh kössz, nem dohányzom. Olyankor szokott beütni az a síri csönd, ami általában a horrorfilmekre inkább jellemző, mint erre a helyszínre, ahol ha hosszabb időt töltünk el, garantált a megsüketülés. Nem baaj, legalább megpróbáltam. És különben is, hol a frászba van már Oly? Azt mondta jön, itt lesz, már táncolni akarok - meg igazság szerint nem csak azt, de ez már részlet kérdése -, mostanra ígérte magát és ilyenkor már hullára semmilyen feladat nincs. Hacsak nem az az idióta csapatvezetője kitalálta, hogy barangoljanak egyet a városban, mert akkor reggelre sem lesz itt, nem hogy mostanában.
A helyzet viszont erősen kezd úgy festeni, hogy tényleg beigazolódik a sanda gyanúm, miszerint nem dohányzik. Mondjuk azt, hogy kinéztem belőle, olyan ártatlan arcot vág, mint akit soha semmibe nem avattak még be. Aztán előhúz egy igen csak csinos gyújtót, nekem pedig széles vigyorra húzódik a szám. Akkor mégsem lesz műszaki csönd? Bár én aztán megoldottam volna...
- Ember, tök állat gyújtód van. - bekapom a szálat, elveszem a gyújtót, forgatom a tenyeremben egy picit, végül ki is próbálom. Aprót lobban de annál nagyobb lángra csap, ahogy megperzseli a cigi végét. Szívok egy slukkot, nem leszek bunkó és oldalra fordítom a fejem, hogy kifújjam a füstöt. Tudom milyen szar, mikor a szemembe fújja más, pedig én szoktam dohányozni. Nem sűrűn, de amikor iszok, elengedhetetlen kelléke a rituálénak.
- Szóval érdekelnek téged az ilyenek? Vagy csak leemelted a polcról és elhoztad... - igazából azt sem értem, ha nem dohányzik, minek van ez nála. Biztos piromán és megnyugtatja, ha tűz van a zsebében. Érdekel is engem, minek, a lényeg, hogy nekem most ez így pont kapóra jött. Nem fogom elkapkodni, ha a csajom késik, ha meg pont most esik be, akkor így járt, majd bekapok egy rágót vagy iszok egy sört és akkor majd azt ízlelgetheti.
- Valakire vártál, hogy itt ácsorogsz? Savanyúbb fejet nem is vághatnál. De talán a hajad nem olyan káposzta. - jegyzem meg kis vigyorral, kacsintva. Nem élcelődök én a fizimiskáján, csak próbálok szóba elegyedni vele. A gyújtót visszaejtem a kezébe. Tényleg nem tűnik olyannak, mint aki ide való, de legalábbis ennél jobban nem világíthatna ki a tömegből. Időm mint tenger, erre a kijárat felé pedig hamarabb megtalálnak, mint beljebb a tömegben.
- Tudom már mi a bajod, nem ittál eleget ma még. - jól vállba is veregetem, miközben ujjaim közé veszem a szálat és elpillantok a pultok felé.
- Kérsz valamit? Eskü meghívlak, ha attól jobban érzed magad.

⇞⇟
Vissza az elejére Go down
avatar
Egyetemista
Hozzászólások száma :
11
Reagok száma :
5
Tartózkodási hely :
& Montreal
Foglalkozás :
& Egyetemista
Play by :
& Evan Peters

Felhasználó profiljának megtekintése
TémanyitásTárgy: Re: Easy rider, öcsém! - Aaren & Lio & Oly Csüt. 25 Okt. 2018, 00:04


Whiskey in the jar
Nem tudom örüljek-e annak, hogy már nincs lehetőségem sokáig álldigálni a sarokban, mint valami szociális páriának, igazából általában ez az én szerepem és tagadni sem tudom, remekül játszom. Valahol nyilván várható volt, hogy egy alkalmas pillanatban egy irgalmas szamaritánus megszán, mint szerencsétlen nyomorultat, de nem hittem, hogy az az elkövetkezendő percekben fog bekövetkezni s láss csodát, most itt áll előttem…sajnos nem tudom nevét és azt hiszem nem is mondta.  Mindenesetre próbálok ember módjára viselkedni és odaadom neki a gyújtómat, bár ez valószínűleg elég furcsa, mivel épp most említettem, hogy nem is dohányzom, ezután bizonyára azt gondolja rólam, hogy beteges gyújtogató vagyok vagy esetleg pszichopata… Na jó: „állj le , Aaren, ne gondold túl”, verem hátba magam gondolatban, de azért vágok a gondolatmenetemhez egy fejet, ami kicsivel sem tesz szimpatikusabbá.
-Köszönöm-biccentek zavartan a dícséretre, egészenrendes srácnak tűnik, még a füstöt sem fújja rám, emellett pedig még beszélgetni is hajlandó velem, ami nagymértékű türelemre utal.
-Én gravíroztattam, mert…eléggé kedvelem a japán kultúrát-és kimondtam. Minek kellett ezt mondjam? Most méginkább kínos otaku gyereknek tűnik, aki a fél életét egy animébe képzelve tölti és hentait néz, pedig utálom a hentait, kevés gusztustalanabb dolog van annál, de lehet, hogy megint csak önmagam idegesítem és igazából a másiknak még egyáltalán nincs semmiféle véleménye rólam. Lehet, hogy csak abba kellene hagynom a vad kombinálást és úgy viselkedni, mint..nos bárki más szokott.
-Nem, nem ismerek itt senkit, csak itt céltalankodom-ismertem be, ez talán nem volt kínos, végül is a brit akcentusomból már megmutatkozhatott, hogy nem kifejezetten vagyok helyi, sőt. Bár eljárhattam volna mióta megérkeztem, de én annak szenteltem a legtöbb időt, hogy tökéletesen berendezzem magamnak a nyugalom kis szigetét, vagyis a szobámat.
-Nem kellett volna lime-ot kérnem a ginhez, azt hiszem-próbálom venni a humorát, még mosolygok is. Tényleg nem tűnik kifejezetten antipatikusnak, amúgy is épp ideje volt összeszednem valami haverszerűséget a szobatársamon kívül is. Időközben visszakapom az öngyújtómat és már el is süllyesztem fekete farmerdzsekim zsebében.
-Végül is…talán igazad van, igyunk egy jó whiskeyt-indítványozom, hátha több alkohol hatására, majd nem leszek ilyen szerencsétlen többé.
Vissza az elejére Go down
avatar
Elit
Kor :
19
Hozzászólások száma :
40
Reagok száma :
31
Tartózkodási hely :
Montréal
Foglalkozás :
Egyetemista
Play by :
Carter Jenkins

Felhasználó profiljának megtekintése
TémanyitásTárgy: Re: Easy rider, öcsém! - Aaren & Lio & Oly Csüt. 01 Nov. 2018, 08:24
to Aaren

Fura a gyerek, de most hogy válaszolni is hajlandó, talán nem fogunk úgy kussban ácsorogni itt, mint két szardarab. Olyt így is meg úgy is várnom kell, mert ide fog megjönni csak most már jó ég tudja mikor és nem lenne rossz eltöltés egy dumálás egy jó cigi társaságában. Igazából egy pia sem jönne rosszul, de most inkább levegőzöm egyet picit előtte. Ilyen ez, amikor valami csak egyszer van és az is rólunk szól, nyakig benne vagyok és annyiszor élem meg újra és újra ahányszor csak akarom. De most magunkat kell szórakoztassuk. Alighanem ha megkínálnám cigivel, visszautasítaná, így az opció nem játszik. Ellenben a gyújtója tetszik, ha nem mondaná, hogy egyedi készítésű, tán el is kunyerálnám tőle. Bírom az olyan őrült fazonokat, akik nem tudnak egészen beilleszkedni a társadalomba. Ez a gyerek akárhogy nézem sem nagyon tudna senkinek ártani, csak úgy van és élvezi a magányt.
- Akkor te ilyen japánfüggő vagy? Nézed is azokat a hogy is hívják... animéket? - hát témánál vagyunk. Nem néztem soha egyet sem de volt gimiben egy függő osztálytársam, aki magnákat meg animéket nézett. Nem tudom, hogy igazából mit jelent a kettő, de biztos menő, ha ennyire imádják. Csak éppen nem az én világom és itt a téma nekem véget is ért. Talán majd nézi az öcsém aki még vígan mesenézős korszakában van.
- Nem akarsz helyette valamit csinálni is? Milyen szakra jelentkeztél? - csak tolom a kérdéseimet szerencsétlen felé, de próbálom fenntartani a beszélgetést és ki tudja, lehet tök ugyanott tanulunk. Elvégre aki rendezőnek megy, az több mint átlagos. Rosszabb, ha kevesebb, mert akkor nagyon elvont.
Elvigyorodok a megjegyzésén. Nem lehet egy nagy ivászatos, ha tényleg kért a ginbe lime-ot. Van ami megy valamihez és van ami nem. Én emlékszem valami szirupos cucctól hánytam megállás nélkül egyszer, mert azt gondoltam jó ötlet és belekevertem a jägerhez. Hát nagyon nem kellett volna.
- Bátor vagy, ha amúgy sem iszol sokat. - most sem egy ilyen buli lelke a srác, nem hiszem, hogy gyakran eljár bárkivel is inni. De most kapott társaságot általam - legalábbis egy darabig biztosan.
- Ha nem bírod, kérhetsz hozzá kólát. - egy javaslat csak, mielőtt szívok egy utolsó slukkot a cigimből és el is nyomom azt a cipőm talpán. Bent nem nagyon lehet rágyújtani, márpedig pia csak ott van. Induljunk akkor.
- Neked van csajod? - bármikor betoppanhat Oly, szóval nem ártana tényleg megemlítenem, hogy én viszont várok valakit.
- Az enyém már itt kellene legyen, biztos valami feladatot csinálnak most is. - nem tudom melyik szak dinamikája hogy működik, de ahogy a pulthoz érek, kikérek két whiskyt, ha pedig szeretne hozzá kólát, azt is.

⇞⇟
Vissza az elejére Go down
avatar
Egyetemista
Hozzászólások száma :
11
Reagok száma :
5
Tartózkodási hely :
& Montreal
Foglalkozás :
& Egyetemista
Play by :
& Evan Peters

Felhasználó profiljának megtekintése
TémanyitásTárgy: Re: Easy rider, öcsém! - Aaren & Lio & Oly Hétf. 03 Dec. 2018, 21:20


Whiskey in the jar
Határozottan furán érzem magam, ahogy itt álltam valami nyomorult, mondjuk újonnan szerzett ismerősöm sem lehet semmi, akiből elég könnyen kinézem, hogy mindenféle emberekhez véletlenszerűen odamegy és beszélgetést kezdeményez, ismerkedik velük.  Nem is tudom ez e a betegebb vagy az, hogy tizennégy éves koromban autodidakta módon meg akartam tanulni japánul és sikerült is.
A következő kérdésnél épp témába vágok, most aztán végképp nem tudom mit kellene válaszolnom, hogy ne rontsak a helyzetemen és ismerjen félre azonnal a másik megrögzött otakunak, a fenébe…de hát még az instagram nevemben is benne van ez a nyomorultul pejoratív szó.
-Nem mondanám magam függőnek-túrok, az amúgy is a szélrózsa minden irányába meredező hajamba- a nyelvet beszélem és hát…igen többnyire animéket meg hasonlókat fordítok, de…nem a csápos gusztustalanságokat…bah-sóhajtok fel. Gondolom, ha eddig kicsit zakkantnak tartott, hát most kicsit betegesnek is könnyedén gondolhat. Épp ideje, hogy ne foglalkoztasson annyira kinek mi a véleménye rólam, végül is ezt a három évnyi képzést végig járhatom akár barátok nélkül is, és persze maradékot a doktoriig, ami vajon hány év is…négy? Minek számolgatom ezt a hülyeséget?!
-Helyette?-kérdezek vissza, igazából csak azért teszem, mert nem igazán tudom mit kellene erre válaszolni- Pszichológia szakos vagyok.  És te?
Sajnálatomra, ő valószínűleg nem az. Nem tűnik annak, a pszichósok egy kissé mindig…nos pszichók. Elég ritkán ilyen nyíltak és pláne nem szocializálódnak ilyen könnyen, legalábbis előzetes olvasmányélményeim alapján.
-Kénytelen vagyok bírni-vonok vállat- félig ír vagyok, nem hozhatok szégyent a családomra.
Na nem mintha túl sokat tudnék a családom ír feléről vagy valaha találkoztam volna a nagyszüleimmel, de azért segíthet, hogy kicsivel maszkulinabbnak tűnjek itt az álmatag brit tekintetemmel.
Következő kérdésén meglepődöm kissé. Ha most az mondom, hogy van hatalmasat hazudok, ha azt mondom, hogy nincs szimplán huszonéves szűznek vagy melegnek titulálnak. Viszont hazudni nem tudok és nem is lenne túl kellemes így indítani egy vadidegennél.
-Most épp nincs-válaszolok. Hogyne, most épp. Fél éve nem találok olyan lányt, aki egy cseppet is érdekelne, a volt párom pedig kerül, mint kecske a kést. Szép kilátások.
-Ezekszerint a barátnőd is elsőéves-vonom le a tanulságot, míg megkapom a whiskeym.
-Egyébként Aaren vagyok, ha még nem mondtam volna-mutatkozom be, eddig valahogy nem jutott eszembe a dolog.

Vissza az elejére Go down
Ajánlott tartalom

TémanyitásTárgy: Re: Easy rider, öcsém! - Aaren & Lio & Oly
Vissza az elejére Go down
 
Easy rider, öcsém! - Aaren & Lio & Oly
Vissza az elejére 
1 / 1 oldal

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
French Moments :: 03. Montréal :: Le Plateau-Mont-Royal :: Université de Montréal-
Ugrás: