welcome to montreal!

you can't buy happiness, but you can live in canada


Szabályzat
avatar
Admin
Hozzászólások száma :
254
Reagok száma :
0
Tartózkodási hely :
♡ in the heart of the page
Foglalkozás :
♡ moderation
Play by :
♡ staff

Felhasználó profiljának megtekintése
TémanyitásTárgy: Szabályzat Csüt. 02 Aug. 2018, 11:42

szabályzatunk
kõbe vésett pontok
Előszó

A szabályzat átolvasása javallott, rengeteg információt szerezhetsz meg innen az oldal működésével kapcsolatban, amik általában fontosak ahhoz, hogy boldogulj nálunk. A szabályzat nem ismerete nem mentesít annak betartása alól.


Regisztráció

1.1. Ha megtetszik az oldal, és a regisztráció mellett döntesz, mindenképpen a szabad keresett karaktereket ajánljuk figyelmedbe. Ha ezek közül egyik sem szimpatikus, alkoss bátran saját karaktert!

1.2. Azzal a névvel regisztrálj, amelyet a karaktered neveként használni szeretnél. Ez opcionálisan egy vagy két keresztnévből, illetve egy vezetéknévből tevődik össze. Nem tudunk elfogadni olyan neveket, mint például a Nyuszika234 vagy az Ironman, így ezek a profilok törlésre fognak kerülni.

1.3. A névválasztásnál kérjük törekedjetek arra, hogy az Avatarfoglalóban szereplő karakterneveket - mind a keresztneveket és a családneveket figyelembe véve - ne használjátok fel többször, hacsak nincs köztetek rokoni szál vagy nem egyeztettetek előtte az érintett felekkel.

1.4. Az avatarkép mérete 200x320 px. Amennyiben segítségre van szükséged az avatarképeddel kapcsolatban, nyugodtan jelezd a kischaten, vagy a Staff valamelyik tagja felé.

1.5. A netikett írott és íratlan szabályai az oldal teljes egészén általános érvényűek.  


2. Karakterek

2.1. Ha egy, már az oldalon tartózkodó karakterhez szeretnéd kapcsolni a sajátod (mint régen elfelejtett unokatesó, mostoha, vagy testvér stb.), mindenképpen a Kapcsolatkereső topikon belül nézz körül, ebbe a topikba akkor is írhatsz, ha még nem rendelkezel elkészült előtörténettel.

2.2. Tudjuk, közhely, de ne alkoss sablonos karaktert. Légy kreatív, hisz az előtörténeteddel tudod csak igazán megmutatni nekünk, milyennek képzeled el a karaktert. Ha pedig bizonytalan vagy a karaktered előéletét illetően, keress bátran fix pontokat a tagok között vagy írj egy Staff-tagnak, aki majd válaszol a felmerülő kérdéseidre.

2.3. Ha egy keresett karakterből kettő vagy több regisztrál, elsősorban a hirdető dönti el, kinél látná szívesen a karaktert. Amennyiben ő nem jut döntésre vagy nem akar dönteni, úgy a karakterlapok minősége a vízválasztó.

2.4. Keresett karakter esetén elfogadás előtt minden esetben kérd ki a hirdető véleményét az elképzelésedről, és a lapodról.

2.5. A keresőnek joga van visszahívni a keresett karaktert amennyiben useri/elképzelesbeli vagy más, egyéb probléma merül fel.

2.6. Ha a hirdető jelzés nélkül több mint egy hónapra eltűnik, úgy a keresett karaktere a továbbiakban saját karakternek minősül.


3. Multi karakterek

3.1. Multiknak azokat a karaktereket nevezzük, akik egy user második/harmadik/negyedik/sokadik karaktereként jönnek létre.

3.2. A főkaraktereken kívül egy multit engedélyezünk kötöttségek nélkül, majd minden további, újabb karakter megalkotásához a többkulcsos adórendszer mintájára növekvő mennyiségű játéktéri hozzászólásra van szükség.
A harmadik karakter az előzőekkel megírt 10-10 játéktéri hozzászólás után hozható, a negyedik karakter úgy elfogadható, hogyha a főkarakterrel 25, az első multival 20, a másodikkal pedig 15 reaggal rendelkezel, míg az esetleges ötödik karakterhez szükséges hozzászólás mennyiségek 30, 25, 20 és 15 játéktéri hozzászólás.

3.3. Multi karaktereiddel biztosíthatod magadnak az inkognitó módot abban az esetben, ha ezt feltétlenül szükségesnek érzed. Az adminoknak viszont mindenképp jelezd, hogy a karakter hozzád tartozik. Köszönjük!


4. Karakterlap, foglalók

4.1. A karakter akkor kezdhet játékba, ha elfogadott előtörténettel rendelkezik.

4.2. Az előtörténeted legyen igényes, szépen kidolgozott. Nem kötünk meg minimális szószámot, írj amennyit jónak látsz, de ne feledd, hogy minél részletesebb az írásod, annál nagyobb betekintést nyújtasz vele a karaktered életébe és lelki világába. Szánj rá időt!

4.3. Ha elkészültél, az erre a célra rendszeresített topikban jelezd felénk! Amint tudjuk, megnézzük a lapodat.

4.4. Előtörténeted megírására optimálisan két hetet tudunk biztosítani.

4.5. Ha egy karakterre több jelentkező is beregisztrál, a hirdető és az előtörténet minősége dönt.

4.6. Avatarként használhatóak (lehetőség szerint élő) közéleti személyek, színészek, hírességek képei. Rajzolt pb-ket, cosplayket nem fogadunk el.

4.7. Avatar előfoglalására van lehetőség és minden esetben nyilvánosan történik. Az avatarfoglalóban erre a célra külön részt tartunk fent azoknak, akik egy adott arccal képzelik el karakterüket, de nem tudják azonnal megírni az előtörténetüket. A play by-okat minden esetben a kérelem beérkezésétől számított 2 hétig tudjuk rezerválni.

4.8. A rezervált play by-okat csak a rezervációs időn túlfutva lehet lefoglalni.

4.9. Az avatar akkor lesz véglegesen a tied, ha az előtörténeted elkészült és a karaktered elfogadásra került.


5. Aktivitás, inaktivitás 

5.1. Inaktív státuszba több módon kerülhetsz: saját kérésre (jegelt karakter) vagy amennyiben nem csekkolsz be aktivitásellenőrzéskor vagy ha jelzés nélkül egy hónapot meghaladó ideig nem lépsz be vagy elfogadott előtörténettel rendelkezel, de nem kezdesz játékba.

5.2. Lehetőség van karaktert jegeltetni, ilyenkor inaktív státuszt kap, de nem kerül törlésre. Érdemes ezt választani, ha hosszabb távon nincs ihleted a karakterhez, de nem szeretnél megválni tőle.

5.3. Jegelt és inaktív karakterek play by-okat nem foglalhatnak, ezek a csoportba kerülés után automatikusan felszabadulnak.

5.4. A Staff minden esetben privát üzenetben jelzi, ha elveszi az aktív státuszt.

5.5. Az inaktív multik és főkarakterek nem kerülnek azonnal törlésre. A Staff privát üzenet formájában keresi fel a játékosokat, akiknek legkésőbb a soron következő activity check végéig van idejük aktivizálni magukat. A jelentkezés elmulasztása után törlünk csak profilokat.

5.6. Az aktivitást több szempontból, az user helyzetéhez mérten ítéljük meg:
- Ha a hiányzás jelezve lett a hiányzásnaplóban, akkor legkésőbb a következő activity check-ig marad meg az aktív státusz.
- Multi karakterek esetében, körülbelül hasonló fokú aktivitást várunk minden karaktertől. A Staff jelezni fogja, ha inaktivitást lát egy-egy multinál.
- Azt sem szeretnénk, ha más oldalon lennél csak aktív, míg az itteni partnereidet elhanyagolod. Kérjük, hogy légy tekintettel a játékostársaidra és ha kell, mérlegelj.

5.7. Az oldalon időnként aktivitás ellenőrzést tartunk, amit előre bejelentünk. Becsekkolás és aktív játék esetében nincs további teendő, becsekkolás és a játékok hiánya, valamint az activity check mellőzése inaktív csoportba történő áthelyezést von maga után.

5.8. Inaktív csoportból újra aktívba kerülhet az a karakter, aki a soron következő AC előtt újra játékba kezd, majd privát üzenet formájában jelzi a Staffnak. Ezután foglalhat csak újra play by-t.


6. Játék  

6.1. Kezdő játékosokat is szeretettel várunk, mindenki tudja honnan indult, nem fog senkit hátrányos megkülönböztetés érni emiatt.

6.2. A játék nem megy érzelemkifejezés nélkül, ezért kérjük, hogy írásod ne csak párbeszédekből vagy leírásokból álljon. Terjedelmet tekintve igazodj a partneredhez.

6.3. A reagok hosszúságát nem szabályozzuk, ezáltal teret engedünk real time játékoknak is.

6.4. Egyszerre annyi játékot vállalj, amennyit képes vagy vinni és nem megy az aktivitásod, a lelkesedésed vagy a minőség rovására.

6.5. Más karakterét mozgatni tilos, hisz nem tudhatod, ő hogy reagálna egyes helyzetekre.

6.6. Csakis csoportos megegyezés alapján lehet megölni egy karaktert! Ha valaki mégis játéktéri halált szán saját karakterének, a Staffnak mindenképpen jelezze ezt a szándékát!

6.7. Az írásmódodat te választod (E/1, E/3), ahogy a te döntésed az is, hogy jelen avagy múlt időt használsz a hozzászólásaidban.

6.8. Játékaidhoz kérjük, hogy minimalista reagkódot használj (ne színezz át teljes hátteret vagy az összes betűt), hogy az oldal esztétikus maradhasson.

6.9. Erotikus jelenet és trágárság sincs tiltólistán, de kérjük, hogy a reag elején mindig tüntesd fel egy figyelmeztetéssel vagy egy +18-as jelzéssel. Az erotikus kép jellegű tartalmakat viszont szíveskedjetek kerülni.

6.10. Játék menete: Mindenki saját maga számára a topikokban témát tud nyitni (lehetőség szerint a saját és partnere nevével vagy a játék címével), ahol partnerével ezután zavartalanul játszhat. Ebből következően egy helyszínen egyszerre több játék is futhat egymástól függetlenül. Amennyiben az oldalon még nem találsz a játékhoz alkalmas helyszínt, a Helyszínkérésnél jelezheted a Staff felé igényedet. Mikor egy játék végére értek a kérjetek rá zárást az admintól itt: Zárás bejelentése, mi pedig Archiváljuk nektek.
Nyomatékosan kérünk mindenkit, hogy reagot senki ne témanyitásba küldjön, mert a rendszer ezt nem számolja, utólag pedig nincs kapacitásunk ezeket számolgatni és jóváhagyni.

+1. Más oldalak reklámozásához kérjük, használjátok a Társoldalak fórumrészt.


Hozzánk lehet fordulni felmerülő kérdéseiddel vagy ha segítséget szeretnél kérni:


A változtatás jogát fenntartjuk!
A Staff
 
Vissza az elejére Go down
 
Szabályzat
Vissza az elejére 
1 / 1 oldal

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
French Moments :: 01. Határátlépés :: Áttekintés-
Ugrás: