welcome to montreal!

you can't buy happiness, but you can live in canada


Ben & Meribeth - Why are you not want to examine me?
avatar
Egyetemista
Kor :
24
Hozzászólások száma :
16
Reagok száma :
12
Tartózkodási hely :
Montreal
Foglalkozás :
Egyetemi hallgató
Play by :
Grace Holley

Felhasználó profiljának megtekintése
TémanyitásTárgy: Ben & Meribeth - Why are you not want to examine me? Kedd 28 Aug. 2018 - 14:04
***
Vissza az elejére Go down
avatar
Egyetemista
Kor :
24
Hozzászólások száma :
16
Reagok száma :
12
Tartózkodási hely :
Montreal
Foglalkozás :
Egyetemi hallgató
Play by :
Grace Holley

Felhasználó profiljának megtekintése
TémanyitásTárgy: Re: Ben & Meribeth - Why are you not want to examine me? Kedd 28 Aug. 2018 - 15:05

Ben&Meri
“ I'm near in finding the sound… Don't have the feeling, I'm hanging around”
A telefonom csörgése kifejezetten bosszant, ezért csak a fejemre húzom a párnámat és átfordulok a másik oldalamra, hogy tovább folytassam az alvást. Már épp kezdenék visszamerülni az álmok birodalmába, amikor a lakótársam párnája erősen puffan rajtam.
-Meri ébredj már fel, ha nem kapcsolod ki azt a szart, akkor engem is felébresztesz. – Morogja a szobatársam, mire csak meghatározhatatlan hangokat hallatok, de végül nagy nehezen lehúzom a fejemről a párnát és félvakon a mobilom után kezdek kutakodni, hogy kikapcsoljam rajta az ébresztőt. Nehezen bár, de sikerül kiviteleznem a manővert, és bár még mindig elképesztően kómásan, de felülök, hiszen nekem időpontra kell ma mennem a nőgyógyászhoz, ahova bejelentkeztem. Senki sem szeret nőgyógyászhoz járni, de ez amolyan szükséges rossz, amit kénytelen minden ember lánya túlélni. Még pár pillanatig bambulok magam elé, mire végre összeszedném magam, hogy kisimítsam a jelenleg szénaboglyához hasonló hajamat a szemeimből, hogy aztán fel is keljek az ágyból. Összeszedegetem a zuhanyzáshoz szükséges dolgaimat, majd kissé morogva, hogy ilyen korán kellett felkelni, be is vonulok a fürdőbe.

Fél óra múlva már sokkal frissebben és üdébben látva a világot öltözök fel, és a lehető leghalkabban hagyom el a kis szobát, hogy a szobatársam még tudjon aludni az első előadása előtt. Ahogy a kollégium folyosóin sétálok, elgondolkozom azon, hogy talán jobb lenne, ha albérletet keresnék, de ahhoz viszont munkahelyet kellene találnom, hogy fenn tudjam tartani. A kollégiumot alig kell fizetnem, de ennek meg is van az oka, ritkán lehet itt jó alváshoz jutni. A szomszédban például egy zenész palántákból álló páros lakik, akik hajlamosak az éjszaka közepén nekiállni, gyakorolni. Nem mintha amúgy is sok időt töltenék alvással éjszakánként. Az elmélkedésemet az szakítja meg, amikor kilépek az utcára és elönt a napfény még jobban. Erre elmosolyodok, aztán újra előveszem a telefonomat, hogy beleírjam a rendelőnek a címét, mert különben biztos, hogy menthetetlenül eltévednék. A kisvároshoz képest, ahonnan jöttem, ez a város egy labirintus a számomra, és néha még az ismertebb utakon is képes vagyok eltévedni, ezt pedig nem akarom a véletlenre bízni, nem szeretnék elkésni, plusz minél előbb túl akarok lenni a vizsgálaton. Utána ráadásul amúgy is előadásom lesz.

Körülbelül háromnegyed óra múlva sikerül elevickélnem a rendelőig, de szerencsére még időben vagyok. Elégedetten lépek be az épületbe, hogy aztán ott némi kérdezősködés után a megfelelő ajtó előtt kössek ki. Egy-ketten vannak még előttem, így leülök az egyik kényelmetlen székre, és újra a telefonommal kezdek babrálni, hogy elüssem az előttem álló időt. Nem meglepő, hogy megint szabásmintákat nézegetek, és szinte érzem az ujjaimban a bizsergést, hogy legszívesebben elővenném az egyik füzetemet, hogy vázlatokat készítsek benne. De nem, azt hiszem arra nem lenne idő, mert túlságosan beleszoktam merülni, ezért marad csak a nézegetés. Ahogy telnek a percek, úgy kezdek egyre türelmetlenebb lenni, pedig még mindig van egy ember előttem. Egy idő után fel is kelek a székről, hogy járkálni kezdjek, hátha ezzel is gyorsabban telik az idő, sőt, az egyik közeli automatából még egy kávét is veszek magamnak, habár borzalmas íze van. Végre valahára, már csak én várok arra, hogy az ajtón belül kerüljek, ami aztán hamarosan be is következik.
- Jó reggelt! – Üdvözlöm egyből az orvost, vidáman, mintha az előbb nem is türelmetlenkedtem volna annyira. Mintha kicsit ismerősnek tűnne…
Vissza az elejére Go down
avatar
Egészségügyi dolgozó
Kor :
31
Hozzászólások száma :
34
Reagok száma :
26
Tartózkodási hely :
Montréal
Foglalkozás :
Nőgyógyász

Felhasználó profiljának megtekintése
TémanyitásTárgy: Re: Ben & Meribeth - Why are you not want to examine me? Kedd 28 Aug. 2018 - 22:17
Ben & Beth
Újabb páciens, újabb gond vagy talán inkább jó hír. Sosem úgy fogom fel a munkát, hogy jaj már megint egy új nap és megint kelni kell dolgozni. Szerintem annál degradálóbb nincs a világon, mint így elindulni. Akkor ott már valami régen rossz, ha a hivatást nem szívből csináljuk és nem mondhatom azt el, hogy minden egyes páciens problémáját a teljes tudásommal és segíteni akarásommal igyekszem megoldani. Mert az orvos van a betegekért és nem fordítva. Mert a nők is meg tudnak engem minden egyes alkalommal örvendeztetni az újszülött osztályon, mikor a vizitet tartom, mert tudok osztozni pillanatnyi örömükben, amikor a monitoron mutogatom a leendő porontyát, vagy épp egy súlyosabb betegnél, egy műtét után elmondhatom, hogy gyógyult, vigyázzon magára ezentúl csak - ja és ne emelgessen nagyon.
Az asszisztensem bonyolítja le az adminisztrálást, így aztán előre sosem tudom, hogy mi lesz az aznapi leosztás. Többnyire tájékoztat visszatérő betegről, akivel egyeztetni kell esetleg meg amúgy én is fejben tartom, ha valakinek sürgős és halaszthatatlan lelete van. Nem kicsit nyúlik meg az arcom, amikor meglátom a vörös hajat és a hozzá tartozó arcot a rendelőben úgy tőlem néhány méterre megállva. A lány az útról, akit felborítottak biciklivel és vérzett egy kissé az orra. Én pedig igyekeztem ellátni a sérülését és behoztam a kórházba egy kivizsgálásra, a biciklijét pedig bevágtam a csomagtartóba. Nem akart rendőrt hívni, nem akart semmit, csak a biciklijét és valami eszeveszettül magyarázott és csak mondta és mondta...
... és akiről mint megtudtam nem kicsit van, vagyis volna közöm. A név, akiről apám folyamatosan mesélt, akit örökbe kellett volna fogadjon mert a vér szerinti lánya, akit kinyomozott ugyan, mégsem kereste meg mert úgy érezte, hogy a családjánál biztonságban van és így kerek az élete. Aki most itt van a városban és fogalma sincs, hogy itt nem is annyira ismeretlen... vajon mikor jön szembe Arthurral? Ő biztosan tudná, kicsoda. Ő mindig mindent tud, nincs olyan ember, akiről ne derítene ki dolgokat. Hacsak én nem kérem rá. És akkor most ne képedjek el, ha tudom kicsoda ő?
- Jó reggelt,  Ms Drummond... foglaljon helyet. - kínálom meg a velem szemben elhelyezett üresen árválkodó székre. Csak remélni merem, hogy ő is csak a papírjait hozta, mint előző nap a másik hölgy.
■ ■ Zene ■ ■Megjegyzés ■ ■credit
Vissza az elejére Go down
avatar
Egyetemista
Kor :
24
Hozzászólások száma :
16
Reagok száma :
12
Tartózkodási hely :
Montreal
Foglalkozás :
Egyetemi hallgató
Play by :
Grace Holley

Felhasználó profiljának megtekintése
TémanyitásTárgy: Re: Ben & Meribeth - Why are you not want to examine me? Hétf. 10 Szept. 2018 - 21:26

Ben&Meri
“ I'm near in finding the sound… Don't have the feeling, I'm hanging around”
Ahogy egyre többet figyelem a nőgyógyász arcát, úgy jövök rá, hogy valahol már láttam. Biztos vagyok benne. De hol? Erősen kell gondolkoznom, mire végre előkerül az emlék, és önkéntelenül is elkerekednek egy kicsit a szemeim.
- Várjon… mi már találkoztunk ugye? – Kérdezem meg végül, mert nem szeretem a bizonytalanságot. Igen, most már biztos vagyok benne, hogy ő az. Ő volt az, aki segített, mikor történt az a kis balesetem a biciklizés közben.
- Milyen kicsi a világ! – Mondom elmosolyodva. Sosem gondoltam volna, hogy pont vele fogok itt összefutni, mikor nőgyógyászhoz megyek. A kérésére csak bólintok, és leülök a székre, de még mindig túl nagy a meglepetés ahhoz, hogy még belekezdjek, hogy miért is vagyok pontosan itt. Oké, ez egy kicsit fura, hogy már ismerem korábbról, de csak nem lesz olyan nagy probléma, ugye?
- Amúgy elnézést a múltkoriért, azt hiszem túlságosan sokat magyaráztam, és utólag is köszönöm, hogy megállt segíteni. Lehet, hogy akkor nem úgy tűnt, mintha nagyon értékeltem volna, de így volt, higgye el. – Nevetek egy kicsit zavartan, de aztán összeszedem magam. Végül is pontosan tudom, hogy miért vagyok itt, és sietnem is kellene, mert előadásom lesz.

- Csak egy általános vizsgálatról lenne szó. – Kezdek bele végül, nem húzva tovább az időt.
- Valószínűleg nincsen semmi probléma, de azért szeretnék biztosra menni, és már egy ideje nem voltam vizsgálaton. – Ez így van. Kicsit megsűrűsödtek a dolgok, amióta ide költöztem. Otthon is kuszák voltak a dolgok az utazásom körül, hiszen elég hirtelen határoztam el magam az egészről. Néha még mindig elgondolkozom, hogy jó ötlet volt-e beleugrani az ismeretlenbe, de tudom, hogy Angus is azt akarta volna, hogy ne otthon temessem el magam, abban a kis városban, ahol nem sok lehetőségem van kiteljesedni. Igen, azt hiszem, határozottan jó ötlet volt ide jönni, még akkor is, ha sokszor van honvágyam, és bizonytalan vagyok még a jövőmmel kapcsolatban. Pedig én még jobb helyzetben is vagyok. Tudom, mit akarok csinálni, csak az út szokott néha ködbe veszni előttem, mielőtt újra megjelenne a célomhoz vezetve.
Vissza az elejére Go down
avatar
Egészségügyi dolgozó
Kor :
31
Hozzászólások száma :
34
Reagok száma :
26
Tartózkodási hely :
Montréal
Foglalkozás :
Nőgyógyász

Felhasználó profiljának megtekintése
TémanyitásTárgy: Re: Ben & Meribeth - Why are you not want to examine me? Kedd 18 Szept. 2018 - 14:34
Ben & Beth
Hát hogy a viharba ne találkoztunk volna? Azóta a fülemben cseng a lágyan sziporkázó éles hangja, amióta csak végigdumálta nekem az utat a fél életéről, valamiféle angyalról - aminek alighanem engem tartott - és arról, hogy most nem tud mihez kezdeni majd, mert tönkretették a közlekedési eszközét. Hol pedig arról sápítozott, hogy mi lesz vele a biciklije nélkül, ha nem tudják megjavítani vagy nem tud ugyanilyen jót venni, mert a kedvence lesz, valamint arról, hogy mi lesz vele,m ha itt menten elvérzik, elájul és arról, hogy de azért a kocsit sem akarja összevérezni. Egy szó mint száz, mire behoztam kivizsgálásra, már ott tartottam, hogy ha kimosom a fülem is régen kevés lesz. De megvártam vele a röntgent és a többi vizsgálatot is, csak utána eresztettem útjára, egyenesen a rendőrök karjába, akik kifaggatták, majd felvették vele a jegyzőkönyvet. Lévén, hogy nem voltam tanú, nem faggattak ki tüzetesebben, csak az állapota körülményeit tudtam megosztani velük. Azután pedig mély meditálásba kezdtem arról, hogy ezt az érdemleges apróságot meg akarjam-e említeni az apámnak, hogy a városban tartózkodik a vér szerinti lánya. Aki miatt most én itt vagyok és akinek köszönhetem igazából ezt az életet. Az életet, amit nem féltek tőle, mert tudom, hogy biztos egzisztenciám van és azt is tudom, hogy apám nem túrna ki a vagyonából. Én voltaképpen önként és dalolva mondanék le a javára, mert minden vasához nem ragaszkodom. A többi az én nevemen van, nem? Milyen önző gondolatok ezek, miközben épp itt áll velem szemben... én pedig azt mérlegelem, hogy vajon azért jött-e, amiért én itt vagyok vagy csak hálálkodni. Utóbbi reményfoszlányaim hamar eloszlanak, amikor megkérdezi, hogy UGYE találkoztunk?
- Az bizony. - érzem, hogy megy ki a vér az arcomból, csak bólogatni tudok és belekortyolok a rég kihűlt kávémba. Vagy ki sem hűlt, csak én érzem még annak?
- Ahm... hagyja csak, semmi gond. Orvos vagyok, az a kötelességem, hogy segítsek. - hát persze, ezt a dumát a világ legálszentebb dumájának hallom most a saját számból, pedig tényleg azért szálltam ki. Azt hiszem nem vagyok egészen jól.
- Szóval akkor vizsgálatra jött? - mintha csak nem hallottam volna tisztán, inkább visszakérdezek. Biztosra kell menni egy ilyen krízishelyzetben, amikor tulajdonképpen egy "rokon" még ha egy percig sem vér szerinti szeretne nőgyógyászati vizsgálatot kérni TŐLEM, a szintén nem vér szerinti bátyjától.
- Ahogy látom a rendszerben nem időpontra érkezett.
■ ■ Zene ■ ■Megjegyzés ■ ■credit
Vissza az elejére Go down
avatar
Egyetemista
Kor :
24
Hozzászólások száma :
16
Reagok száma :
12
Tartózkodási hely :
Montreal
Foglalkozás :
Egyetemi hallgató
Play by :
Grace Holley

Felhasználó profiljának megtekintése
TémanyitásTárgy: Re: Ben & Meribeth - Why are you not want to examine me? Pént. 12 Okt. 2018 - 22:18

Ben&Meri
“ I'm near in finding the sound… Don't have the feeling, I'm hanging around”
Az a baleset még mindig élénken él az emlékeimben, főleg mivel a kedvenc biciklim itta meg a levét annak, hogy ebben a városban képtelenség rendesen tájékozódni. Nehezen szoktam meg azt is, hogy ekkora a forgalom, arról nem is beszélve, hogy néhány ember olyan őrülten tudja vezetni az autóját, hogy el kéne venni tőlük a jogosítványukat. Én is egy ilyen „úriembernek” lettem az áldozata, mert csak egy kicsit is hamarabb indult el, mint ahogy indokolt lett volna a lámpánál. Irtózatos szerencsém volt, hogy nem lett komolyabb bajom, mert szerencsétlen biciklim fogta fel az ütközés nagy részét. A felfokozott állapotomban elég őrülten viselkedhettem, ezért tényleg minden elismerésem az előttem álló férfinak, hogy képes volt kezelni. Őszintén hálás vagyok neki, legszívesebben meghívnám valahova enni, vagy inni, vagy ilyesmi, de kétlem, hogy belemenne, úgyhogy az ilyen fajta terveimről hamar leteszek. Különben is, most azért vagyok itt, hogy megvizsgáltassam magam. De hé… miért sápadt el hirtelen? Érdeklődve kezdem tanulmányozni az arcát, próbálva leolvasni róla, hogy mit gondolhat, de lehetetlen vállalkozásnak tűnik.
- Öhm… valami baj van? – Kérdezem meg végül.
- Mintha kicsit elsápadt volna. – Mondom már-már aggodalmasan.

- Igen. Arra. – Bólintok szűkszavúan még mindig az arcát tanulmányozva. Miért van olyan érzésem, hogy ez a szituáció egyre furcsább? Pedig nem kellene annak lennie. Attól az egy szerencsétlen balesettől eltekintve nem találkoztam vele, úgyhogy nem kellene ennyire bizarrnak lennie annak, hogy vizsgálatot szeretnék. Mégis, mintha ő eléggé idegenkedne a gondolattól, amit nem értek, hiszen ez a munkája, vagy nem? Már biztos hozzászokott ahhoz, hogy nap, mint nap vadidegen nőket vizsgálgat.
- Hmm. Igazából felhívtam az asszisztensét, hogy egyeztessek vele, hogy be tudok-e jönni ma reggel. Konkrét időpontot nem kaptam, de azt mondta, hogy csak nyugodtan jöjjek, ma nincs sok időpont előre leegyeztetve, és hogy valószínűleg be fogok férni. – Mondom halkan, kicsit bizonytalanabbul, mint ahogy éreznem kéne magam. Miért én érzem magam kellemetlenül? Talán valami baj van velem? Úgy néz rám, mint aki szellemet lát.
Vissza az elejére Go down
Ajánlott tartalom

TémanyitásTárgy: Re: Ben & Meribeth - Why are you not want to examine me?
Vissza az elejére Go down
 
Ben & Meribeth - Why are you not want to examine me?
Vissza az elejére 
1 / 1 oldal

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
French Moments :: 03. Montréal :: Ville-Marie :: McGill University Health Centre :: Dr. Peverell rendelője-
Ugrás: