welcome to montreal!

you can't buy happiness, but you can live in canada


hanalise & nomi || night shift
avatar
Egészségügyi dolgozó
Kor :
29
Hozzászólások száma :
64
Reagok száma :
31
Tartózkodási hely :
montreal
Foglalkozás :
baleseti sebész rezidens
Play by :
Melissa Benoist

Felhasználó profiljának megtekintése
TémanyitásTárgy: hanalise & nomi || night shift Vas. 26 Aug. 2018, 13:23
***
Vissza az elejére Go down
avatar
Egészségügyi dolgozó
Kor :
29
Hozzászólások száma :
64
Reagok száma :
31
Tartózkodási hely :
montreal
Foglalkozás :
baleseti sebész rezidens
Play by :
Melissa Benoist

Felhasználó profiljának megtekintése
TémanyitásTárgy: Re: hanalise & nomi || night shift Vas. 26 Aug. 2018, 15:22

nomi  & hanalise
another night shift

Egy újabb műszak kezdete. Talán átlagosnak mondhatnám, ha nem késtem volna el. Igaz, hogy csak egyetlen egy percet, de az életek megmentése során egy aprócska perc is nagyon sokat jelenthet. Nagyon sok mindent befolyásolhat. De kicsit nehezebben szakadtam el az otthoni közegtől, hiszen Lucy megfázott, ami miatt legszívesebben otthon maradtam volna, de a húgom biztosított arról, hogy minden rendben lesz és jöjjek már el. Mégis a szívem azért belesajdult, hogy ott kellett hagynom őket. Viszont a fejemet a lehető leghamarabb ki kell tisztítanom a lehető legrosszabb gondolatoktól, hogy ide tudjak teljes mértékben fókuszálni, hiszen most pontosan erre van szükség. Hogy száz százalékig itt legyek. De ha több sem kifejezetten gond.
Az automatából még nyomok gyorsan magamnak egy forró kávét, ami habár nem a legízletesebb, sőt egyenesen undorítónak nevezhető, de remélhetőleg megadja azt a löketet, amire szükségem lesz az éjszaka túléléséhez.
Gyorsan összeszedem magam, amihez hozzátartozik az is, hogy valószínűleg leforráztam a nyelőcsövemet a forró kávéval, de végül szinte feltűnés nélkül csatlakozom a többiekhez. Tudom, hogy nem lettem kiemelve verbálisan, mégis egyetlen egy pillantás elég volt ahhoz, hogy tudomásul vettem az egy perc késés is késés. Nem tudom, hogy azért nem kaptam személyes lehurrogást, mert tudják, hogy gyerekem van, vagy egyszerűen azért, mert ez az első alkalom, hogy kések. S, még akkor sem olyan nagy mértékű.. Mégis ráadott pár percet az egy percre a nyamvadt kávégép is, ami nem akarta elfogadni egyik érmémet sem, de muszáj volt mert különben egy fél óra múlva használhatatlanul beütne egy kóma, amin keresztül pont az a mocskos kávé fog átlökni.
- Esetleg lemaradtam valamiről? - Léptem oda Hanalise mellé és suttogva tettem fel a kérdést. Nem tudom, hogy még mire számíthatunk éjszaka, hiszen elég változó tud lenni. Van, hogy egy-két komolyabb eseten kívül nincs semmi szinte, de van, amikor megállás nélkül érkeznek a sérültek ilyen-olyan balesetből kifolyólag.

Vissza az elejére Go down
avatar
Egészségügyi dolgozó
Kor :
28
Hozzászólások száma :
25
Reagok száma :
17
Tartózkodási hely :
montréal
Foglalkozás :
sürgősségi orvostan rezidens
Play by :
۵ Torrey DeVitto

Felhasználó profiljának megtekintése
TémanyitásTárgy: Re: hanalise & nomi || night shift Hétf. 27 Aug. 2018, 23:58

Nomi & HanaZsinórban a negyedik éjszakai műszakot taposva azt remélem, hogy a jövőhetem már nem egy vámpír időbeosztásával fog telni, aki átalussza a nappalt és csak sötétedéskor dugja ki az orrát a lakása homályából. Egyedül talán annyi előnye volt ennek a néhány átdolgozott éjszakának, hogy nem is kellett a diétára gondolnom, néhány kiló magától is leolvadt rólam. Nem mintha különösebb szükségem lett volna arra, hogy a csekély ötven kilómból még lejjebb adjak, de még nem vagyok abban az állapotban, hogy a beesett arcom csontvázra emlékeztessen bárkit is. A kórházban dolgozó kedves kolléganőim különben is még a végkimerülésem előtt fognák magukat és megtömnének, mint a libát, csak hogy ne haljak bele abba, hogy nem eszem eleget.
Egyedül talán abban reménykedem a ma esti műszakkal kapcsolatban, hogy nem lesz olyan forgalmas éjszakánk, mint a tegnapi. Persze az ilyesmit soha nem lehet előre tudni, de abban mégiscsak szeretnék reménykedni, hogy minél kevesebb ember kerül életveszélybe.
- Kitartás. És eseménymentes éjszakát mindenkinek! - Kopogtatja meg előttem a pultot a sürgősségi osztály főorvosa, akit a háta mögött gyakran egészen más nevekkel illetnek, mint amit az anyukája adott neki.
- Köszönjük - felelem rögtön, halvány mosollyal az ajkaimon. Még a végén felróná nekem, hogy nem vagyok elég kedves. Pedig vele aztán gyakran meggyűlik a baja mindenkinek az itt dolgozók közül, legyen szó doktorról, vagy ápolóról.
- Sam, van bárki, akire rá kell nézzek? - Odafordulok az ügyeletes főnővérhez, hátha ő el tud igazítani abban, hogy T mínusz két perccel a műszak kezdete előtt van-e valami fontosabb dolgom annál, hogy megpróbáljam magam utolérni a papírmunkával.
- Nincs, doktor Fontaine.
- Rendben, köszönöm. - Egy finom bólintással jelzem, hogy tudomásul vettem az információt. Lehet, hogy néha olyan nővérekkel kerülök egy műszakba, akikkel nem jövök ki teljesen zökkenőmentesen, de az is tény, hogy nélkülük teljes káosz lenne ezen a sürgősségi osztályon. Hiszen a főnővér utasításai nélkül fogalmunk sem lenne arról, hogy melyik vizsgáló szabad éppen, melyiket takarítják éppen és melyikben vannak meg a megfelelő műszerek a mentőkön keresztül beérkező sürgős sérültekhez.
Már éppen előkeresek minden aláírásban hiányt szenvedő papírt, amire a nevemet kell biggyesztenem, amikor megérkezik Nomi. Amilyen figyelmetlen vagyok, észre sem vettem, hogy nincs itt. De az is tény, hogy nem lestem meg a helyiség közepén álló oszlopra függesztett táblát, amin mindig fel van írva, hogy éppen mely orvosok és ápolók látják el a feladatukat.
- Ugyan, kábé semmi nem történt ez alatt az öt perc alatt - felelem legalább olyan halkan, mint ahogyan a kérdés érkezett, s közben finoman megrázom a fejemet is. - Viszont képzeld, a Troll nemrég köszönt el, eseménymentes éjszakát kívánt nekünk. Hát nem elképesztő ez az ember? Máskor meg szinte a fejünket is leharapja, ha nem nézünk elég szépen egy betegre. - Magyarázom, mosolyra görbülő szájjal, amit képtelen lennék elrejteni. Ellenben a hangomat továbbra sem emelem fel, nehogy a falnak is füle legyen és továbbadja a főorvosnak.Vissza az elejére Go down
avatar
Egészségügyi dolgozó
Kor :
29
Hozzászólások száma :
64
Reagok száma :
31
Tartózkodási hely :
montreal
Foglalkozás :
baleseti sebész rezidens
Play by :
Melissa Benoist

Felhasználó profiljának megtekintése
TémanyitásTárgy: Re: hanalise & nomi || night shift Kedd 28 Aug. 2018, 18:37

nomi  & hanalise
another night shift

Néha már az éjszakai műszaktól annyira át tud változni az ember, hogy sokszor kellemetlen reggel a napfénnyel szembesülni. Mondhatni érzékeny lesz az ember szervezete arra, amire titkon azért szomjazik. Hiszen szükségünk van a Napra, anélkül nem igazán lehetne élet a földön. Bár néha határozottan túlzásokba esik, hiszen sokszor olyan meleg van, hogy az ember legszívesebben lángra lobban. Az egyetlen hely, ahol el lehet igazán viselni az nem más, mint a tengerpart. Oda meg nem mondhatnám, hogy olyan gyakran lehetőségem lenne eljutni. Bár igyekszem az életemet egyensúlyozni még mindig nehéz néhány helyzetben megfelelő döntést hozni. Mint ma is elég nehezen hagytam otthon Lucy-t, de azért örülök, hogy nem lett nagy probléma a késésemből.
Próbálok gyorsan felzárkózni, hiszen sosem tudhatom, hogy mégis miről maradok le pár perc töredéke alatt ezért is csapódtam Hanalise-hez, hogy megtudjam, amit tudnom kell.
- Hát még a végén jó éjszakának néz elébe.. Talán még kiderül, hogy randija van.. Holnap meg megisszuk a levét annak, hogy mégis, miként alakul majd.. - Nem tűnt annak a típusnak, aki annyira társasági lény lenne, meg aztán mindenért morogni tudott, úgyhogy egy kicsit már előre sajnálom azt, aki úgy döntene, hogy összeköti vele az életét. Bár, ha úgy vesszük biztosan vannak szerethető tulajdonságai is csak azokat nagyon intenzíven rejtegeti előlünk.
- Vajon a ma éjszaka is olyan őrült lesz? - Mondjuk bármennyire is mondanám azt, hogy jobb lenne egy kis nyugi tény, hogy amikor nyugi is van, akkor is akadnak olyan személyek, akik teljes mértékben az ember idegein táncolnak. Komolyan nem értem, hogy kinek vagy éppen mégis miért jó az, ha pár percig feszültséget kelthetnek aztán teljesen büszkén távozzanak. Mindenből képesek hatalmas ügyet csinálni, de sajnos minden felett szinte fejet kell hajtanunk, mert ha nem tesszük, akkor a viselkedéstől függetlenül mi leszünk a világ legrosszabb emberei.

Vissza az elejére Go down
avatar
Egészségügyi dolgozó
Kor :
28
Hozzászólások száma :
25
Reagok száma :
17
Tartózkodási hely :
montréal
Foglalkozás :
sürgősségi orvostan rezidens
Play by :
۵ Torrey DeVitto

Felhasználó profiljának megtekintése
TémanyitásTárgy: Re: hanalise & nomi || night shift Hétf. 10 Szept. 2018, 22:31

Nomi & HanaEgy orvos élete nem pusztán abból áll, hogy betegtől betegig rohanva diagnosztizál és életeket ment. Ezerszer ütközünk etikai gátakba, morális kérdésekbe, amelyeket mi másképp döntenénk el, mint ahogyan a szabályzat előírja számunkra. Kaptunk már mindannyian csúnya pillantásokat, szóltak már ránk, amiért olyasmit tettünk, amit nem szabadott volna, hogy megmentsünk egy életet. Ez a munka sokszor nem csak fizikailag, de lelkileg is megterhelő tud lenni. Hiába küzdünk, van, hogy a kezeink között halnak meg emberek. Még a vizsgálatok végére sem érünk, egy lélekkel kevesebb van a Földön. Sokszor azt is nehezen viseljük el, ha valaki megtagadja a kezelést. Fogadalmat tettünk, hogy életeket mentünk, és van, aki nem hagyja.
Ezért jó, hogy ott tudunk lenni egymásnak. Egy biztos csapat, akik számíthatnak egymásra, ha kell, és képesek a legsikeresebben együttműködni. Nem sokszor fordulnak elő konfliktusok, és ha valamiben mégsem értenénk egyet valamelyik kollégánkkal, záros határidőn belül meg kell oldanunk. Képtelenség úgy együtt dolgozni és élet-halál játékot játszani a betegek fölött, hogy civakodunk. És mindannak ellenére, hogy olyan főorvosunk van, mint amilyen, mégis néha úgy érzem, a sürgősségi személyzete a családom. Ha valamelyikük kerülne be betegként, minden energiámat arra fordítanám, hogy meggyógyítsam.
- Fúúj... - elnevetem magamat, de rögtön a szám elé is kapom a kezemet. Nem illik kinevetve a főorvost, de rettenetes volt elképzelni, hogy bárki is vele... - Ha már valaki hajlandó elmenni vele randira, akkor semmi másnak ne legyen elrontója. - Magyarázom titkolni próbált félmosollyal az arcomon. Nehogy a végén azt mondják rólunk, hogy a műszak közepén csak pletykálni tudunk. Pedig ha éppen nincs mit tenni, akkor nincs mit tenni. - Szeretném azt hinni, hogy professzionálisabb Ő annál... - finoman megrázom a fejemet. Néha a főorvosunk egy-egy tettét senki nem tudná megmagyarázná. Például ott volt az az eset, amikor promóciós videót akart forgatni a sürgősségi osztályról, és megpróbált rávenni egy beteget arra, hogy felvegyék a teljes kezelését. Minden pillanatát. Őrület, ugye?
- Sam azt mondta, hogy egyelőre stand by - vonom meg a vállaimat. Nem szeretném az ördögöt a falra festeni, de néha jól jön egy kis nyugi. Nem csak azért, mert átlagosan egy normál emberrel ellentétben legalább négyszer annyira fáradunk ki a hét végére, hanem azért is, mert akkor van idő egy kicsit a papírmunkával foglalkozni, vagy szimplán megkérdezni egymást arról, hogy ki mit tervez hétvégére. Nekünk is lehetnek néha átlagos témáink, sőt, meg is őrülnék, ha csak a betegeimről és a különböző gyógymódokról kellene beszélnem naphosszat.
- Hogy van Lily? - vonom fel a kérdőn a szemöldökeimet, miközben Nomira pillantok. Tudom, hogy Lucy nagyon fontos neki és azt is sejtem, hogy valószínűleg miatta késett pár percet.Vissza az elejére Go down
avatar
Egészségügyi dolgozó
Kor :
29
Hozzászólások száma :
64
Reagok száma :
31
Tartózkodási hely :
montreal
Foglalkozás :
baleseti sebész rezidens
Play by :
Melissa Benoist

Felhasználó profiljának megtekintése
TémanyitásTárgy: Re: hanalise & nomi || night shift Kedd 11 Szept. 2018, 14:35

nomi  & hanalise
another night shift

- Hát, de most figyelj az, hogy valaki elhívja randizni még nem azt jelenti, hogy meg is jelenik. Szerintem te is tudod jól, hogy van, aki az utolsó pillanatban megijed és visszavonulót fúj utána meg, ha szerencsés vagy, akkor kapsz egy kifogásokkal teli sms-t, hogy miért is nem jött ez most össze. - Nem, mintha annyira otthon lennék a randizásban, hiszen a kislányom mellett eszembe sem jutott. Először még a sajátos kis szívügyeimet kellene intéznem, mielőtt tovább lépnék. Bár lehet, hogy Thayer-nek az csak egy aprócska kaland volt és nem jelentett semmit. Bár, ha nagyon őszinte szeretnék lenni, akkor magam sem tudom, hogy mit jelentett igazán nekem azaz este. Hiszen hiányzik és tudom, hogy Lucy-nak is szüksége lenne az apukájára, de azt hiszem ez az egyesülés még jó ideig nem jön el. - De reméljük a legjobbakat, hogy holnap fülig érő vigyorral érkezik és mindenkire frászt hozza majd a jó kedvével és a modorával. - Fura egy személy az egyszer biztos, de hát mindenkiből kell legalább egynek lennie a földön. Minden fajtából. Néhány ember lehet, hogy rémisztően hasonlít egymásra és ezért könnyedén hangolódnak a másikra, de ez még koránt sem azt jelenti, hogy nem lennének tulajdonságok, amelyek megkülönböztetnék őket.
- Hát, akkor jó.. Egy kis békesség sosem árt. - Néha már az embernek elege van az árult őrületből, de ugyanakkor erre tettük fel az életünket, hogy életeket mentünk. A balesetek pedig vonzzák magukkal az őrületet, hiszen olyankor mindenki eléggé ingerült állapotban van. Néha azonban már a nyugi is nyomasztó tud lenni, de bevezetésnek azért ez is megteszi. - S, vannak valamilyen terveid mostanában?
Mosollyal az arcomon nézek fel rá, ahogyan érdeklődni kezd Lucy-ról. - Hát most kicsit meg van fázva, meg hőemelkedése volt, amikor eljöttem, ami miatt kicsit nehezebb volt elindulni, hiába biztosított a húgom, hogy minden rendben lesz.. Kicsit nehéz elszakadni. - Azt hiszem attól a pillanattól kezdve, hogy valaki anya lesz egyszerűen állandóan védelmezni akarja a gyerekét és megóvni mindentől. Még attól is, hogy a sok orrfújástól kipirosodjon a pici orrocskája.
Vissza az elejére Go down
Ajánlott tartalom

TémanyitásTárgy: Re: hanalise & nomi || night shift
Vissza az elejére Go down
 
hanalise & nomi || night shift
Vissza az elejére 
1 / 1 oldal
 Similar topics
-
» the night is dark and full of... - Lio & Gwen

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
French Moments :: 03. Montréal :: Ville-Marie :: McGill University Health Centre-
Ugrás: